ATTACHMENT 7

AMENDMENT 0005 QUESTIONS AND ANSWERS

1. Since the TECHEVAL support is expected “on site” could you please clarify which Navy test site will be used?  As you are aware the support location may impact travel and lodging costs.

  ANSWER:  TECHEVAL events will be conducted at NAWCAD  (Patuxent River, MD), NAWCWD (Point Mugu, CA ), NAWCWD China Lake , CA) and various other fleet sites.  Location is contingent upon the availability of  aircraft/personnel resources.    The Government is aware that the support of  TECHEVAL will impact travel and lodging cost.   

2. TACAN Paragraph 3.7 requires VSWR testing ..."for all the systems." This feature is not, to the best of our knowledge, a part of any currently available equipment used for TACAN testing.  Can you confirm VSWR testing applies to TACAN ?

ANSWER:  Attachment 2, Performance Specification, paragraph 3.7 VSWR Measurement is changed:

FROM:  The test set shall be capable of performing in-line VSWR measurements over the range of 1:1 to 5.0:1 with an accuracy of + 0.5 dB for all the systems. 

TO: The test set shall be capable of performing in-line VSWR measurements over the range of 1:1 to 5.0:1 with an accuracy of + 0.5 dB over the range of 2 MHz to 450 MHz.

3. Amendment 002, Attachment 5 “Q&A” deletes the “feasibility” growth requirements from the CRAFT SOW.  It is not clear how this deletion alters the deliverable verification (First Article) requirements, since the CRAFT specification (para 3.8) still requires this fundamental I-Level Comms growth capability.  Please clarify.   

 ANSWER:  This deletion does not alter the deliverable verification (First Article) requirements. The CRAFT must retain the capability for growth via hardware or software resources.  The bidder must prove/verify to the government that the CRAFT has retained  growth capability during First Article.  

4. Since current battery technology cannot support operation at -40C, is it possible to change the governing requirements for the CRAFT batteries to those specified for MIL-PRF-28800 Class II?  (MIL-PRF-28800 Class II establishes a low range operating temperature of -10C, which is far more consistent with most available battery chemistries.)
ANSWER: The government will lift the battery operation requirement at –40C if the offeror can provide enough data to show that current battery technology does not support it.  

5. Page 32 of the CRAFT specification paragraph 3.5.4 Ports Requirement uses the

      following language with respect to both the MIL-STD-1553 and RS 232

      interfaces:

      "Provisions shall be made for....."  

            This type of wording typically indicates that the port(s) and supporting physical

            circuitry need not be in the unit, but the unit must be configured in such a way

            (with sufficient space, power, etc) that the port(s) may be added if and when 

            required in the future.  Please confirm that the RS 232 and 1553 ports are, in fact, 

            growth/option features and that they are not required in the baseline production

            units.

       ANSWER: The RS232 and 1553 ports may be used incorporate growth/option features in the tester. The Government wants the supporting physical circuitry for these ports in the production baseline units now. (See Performance Spec para 3.5.4 Port Requirements) The Government wants the tester to have the ability to accept  external data via these ports. 
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